Ja olin tässä testissä;

Karhu

Karhu
  • Ursus arctos
  • Pituus: 135 - 250 cm, häntä 5 - 15 cm
  • Paino: 60 - 230 kg
  • Elinikä: 30 - 40 vuotta

Olet karhu! Ulkoiselta olemukseltasi saatat olla hyvin sympaattinen, mutta tarvittaessa osaat hurjistua. Olet elämän rennosti ottava ja mielipuuhaasi onkin nukkuminen.

Suomen suurin petoeläin on elintavoissaan hyvin joustava. Kylmässä pohjolassa karhu vetäytyy ravinnon puutteen vuoksi talviunille lokakuun ja huhtikuun ajaksi, kun taas etelämpänä Euroopassa karhut jättävät nokoset väliin, mutta sovittavat ruokavalionsa kasvispitoisemmaksi.

Karhun pesä voi olla hiekkarinteen luolassa, muurahaispesässä, maapuun alustassa tai kivilouhikossa. Metsän kuninkaan reviiri saattaa käsittää muutamia satoja neliökilometrejä.

Karhu on niin suuri, nopea ja vahvakyntinen, ettei sillä ole muita vihollisia kuin ihminen. Mesikämmen ei kuitenkaan näe yhtä hyvin kuin esimerkiksi toinen metsien peto ilves, mutta se haistaa ja kuulee erinomaisesti. Karhun kulkutapa on lönkyttävä käynti, joka ulospäin saattaa näyttää kömpelöltä. Otso on kuitenkin ketterä, ja se voi juosta yli 50 kilometrin tuntinopeudella.

Vaikka karhunaaraat parittelevatkin useiden urosten kanssa, sikiönkehitys on karhulla viivästynyt ja pentuja syntyy vain yhdestä kolmeen.