Tämä syksy on ennalta arvaamattoman vilkasta ollut, ja siksi nyt on tämä päivittäminen ollut hidasta. Neulottu on ja lankaakin ostettu ( hmph, mmm. opalin värjäämätöntä sukkalankaa.. muutama vyyhti tulee ns. ylimääräisenä  eli jos on kinostusta niin ottaapi yhteyttä) Valmistuneita on Vaaka ry:lle  vauvan sukat ja kaksi myssyä sekä aikuiselle sukat, painoa 130g.  Sitten kaverini tuolta etelän mailta lähetti minulle lankaa kokonaiset 863g.. ja itse olen ostanut Ylläksen viinistä ja villasta... ( punnitsematta) Ai niin, voin perjantaina käydä ko. liikkeessä asioimassa jos joku haluaa ihan omien lampaidensa lankaa.. eli on 2 säikeistä ja vahvimmat on 5 säikeisiä. Värit on lähinna valkea, ruskea ja kahta eri harmaata, ja sitten on sitä "tweedin " oloista lankaa.

928379.jpg

Work and family this autumn seems to take my time. I have knitted something small for charity. And of course some yarnshopping has been done, Opals undyed sockyarn,  woolyarn from farmstore, and yes one of my friends did send me some yarn.. and I should be decreasing my yarnstock... ( how this can be happening?)

Lopuksi natinaa isolla N:llä.

Valitimme lapsemme koulutiestä koululautakuntaan, lähinnä koskien sitä että 1-2 lk:n oppilaan pitäisi ylittää yksin vilkas liikenteinen kantatie, jossa mm. on runsaasti raskasta liikennettä. Meidän kohdallamme ei ole suojatietä, nopeusrajoitus on 100km/h ja  muutenkin mm. piennarta ei ole lainkaan. Lapsellemme kuuluu kyllä koulukuljetus ( koululle matkaa 7km) mutta se että lapsi menisi yksin linja-autopysäkille niin se sotii meidän oikeuden ja turvallisuuden tajua vastaan.  Laskin tuossa aamupäivällä ihan mielivaltaisena kellon aikana että 5 min. aikana meni 28 autoa, joista rekkoja oli 5 ja yksi linja-auto, eli yksi auto 10s välein. Välissä niitä meni jononakin. Pelkästään tuosta laskemalla saisi n. 2000 auton liikennetiheyden vuorokaudessa. Vaikka nopeutta laskettaisiinkin 80km/h niin ei se tee tuota kohtaa turvallisemmaksi. Ja niin vilkasliikenteinen tie on että moottorikelkoille rakennetaan omaa alikulkutunnelia 500m etelään meidän tiehaarastamme. Turistin henki on kalliimpi kuin lapsen.

Koululautakunta ilmoitti että jopa esikoululainen on kykenevä kulkemaan tien yli yksin meidän kohdaltamme.  Kuinka moni teistä lapsen päästäisi yksin yli??

Jos te muutkin joudutte vastaavan asian kanssa taistelemaan niin on olemassa sellainen ohjelma kuin koululiitu  (ramboll),jolla voidaan laskea teknisesti lapsen koulumatkan turvallisuus. Monet lääninhallituksen on sen tehneetkin ja joissain kunnissakin se on käytössä.

928335.jpg928350.jpg

928360.jpg928364.jpg

Näin pettävän rauhalliselta tie näyttää kauniina syksyisenä päivänä..

Sorry last part only in finnish.. complaining about childs unsafe route to school.