Voihan nenä minkälainen äläkkä NYT asiasta nousee, vaikka ko. asiaa on uutisoitu tasaisesti viimeisen 15 vuoden välein. Ainakin minä olen lukenut ja tiennyt asiasta. Kuinka moni boikotoi myös tavallisen australialaisen lampaan villaa, koska siellä lammastalous on niin laajaa että ei kukaan voi olla tarkastamassa että lampaiden kohtelu on joka paikassa eettistä, ja entäpä ne valtavat rahtilaivat jotka kuljettavat lampaita Australiasta Lähi-Itään ja Arabian niemimaalle?? ( tämän sivun lopussa on jotain tästä asiasta) . mulesing,

Lukekaapa muuten tämäkin lehti, siinä on juttua merinosta.

Kunhan  nyt ensin saataisiin naisten ympärileikkaukset loppumaan . Idealisti on hyvä olla, mutta mahdottomia ei voi vaatia.( edullista villaa ja "viidentähdenhotellihoitoa" lampaille)

Eli tämä ei tarkoita ettenkö olisi vastaan eläinten huonoa kohtelua, mutta olen allerginen sille hysterialle joka yhtä-äkkiä on noussut vaikka asia on jo ollut useamman vuosikymmenen esillä.

EDIT: Syystä jos toisesta olen joutunut opintojeni aikana sivuamaan Australiaa ja samalla tutustunut mm. pääelinkeinoihin. v. 1990 ravintola-oppilaitoksessa, 1992-93 Kuopion käsi- ja taideteollisessaoppilaitoksessa,  ja  olen törmännyt asiasta uutisointiin sekä 90-luvun lopulla/ 2000-luvun alussa, ja silloin olivat eläinaktivistit hyvin voimakkaasti ajamassa asiaa.

Eettinen kuluttaminen on hyvä ja kannatettava asia, mutta ensin on saatava asiat kohdalleen omalla takapihalla eikä huudella aidan yli naapuriin.

Mulessingin tiimoilta Australiassa on menossa siirtymävaihe, ja heillä pitäisi ko. toimenpiteen nykymuodossaan oleva kielletty v.2010.  Niin Suomessakin lailla säädettiin että kotitalouksien on lajiteltava jätteensä ja siirtymä ajaksi annettiin 10 vuotta eli vuoteen 2005. No  käsi sydämelle, kuinka moni talous lajittelee jätteensä ja kuinka monessa kunnassa kunta laistaa ko.asian, eli ei järjestä keräilyä lajitellulle jätteelle vaan käsittelee sen sekajätteenä.

EDIT 2:Täältä lisää tietoa eettisistä merinovilloista.