.. Tuttu lause lapsuuteni Aku Ankoista,  tarina hulttiosta ja ahkerasta ja siitä kuinka kaikki raha loppujen lopuksi menee Roope Ankan säiliöön.

No niin meilläkin satoi taivaalta rahaa, mutta ei se rinneyrittäjälle riitä, nyt pitäisi tulla vettäkin. Maailman cupin avajaisiin on alle viikko, ja vielä on rinne liian kuivaa tavaraa täynnä. Laskivat että miljoona ellei jopa kaksi litraa pitäisi injektoida vettä mäkeen..  No huh, kuinka moni janoinen saisi tuosta päivän käyttövesi annoksen, ja meillä se palvelee vain mainetta ja kunniaa, unhotamatta eurovirtaa yrittäjän kassaan. No on siinä tietenkin myös se liikunnallinen puoli, mutta välissä tuntuu että se on sitä välineurheilua enemmänkin.

Pakkasiakin on piisannut, ja koneet rinteessä ovat pöllyyttäneet vettä uuteen olomuotoon. Näillä eväillä pitäisi lasketella vielä äitienpäivänäkin. Mutta miksi etelän varekset eivät tuolloin meillä viihdy?? Parhaat kelit, naama palaa paremmin kuin Malagan rannoilla, ei ole ruuhkaa, hinnat on liki ilmaiset ...  Juu ei se kelpaa, kun näet selät on jo sulat ja mökkiäkin pitää kuulemma huoltaa, niistä satatonnisista jahdeista puhumattakaan.. No ei net ymmärrä hyvän päälle.

Paljon muuten on nykyään sitten taiteilijoiksi laskettavia ihmisiä, jopa elannon taidemaailmasta saavien määrä lisääntyy aina talveksi.. Katsos talkkaritkin tekee luovaa työtä.., mutta ei net taida siitä taiteilijaeläkettä ansaita . Ja kaikki ne veistokset jotka nousevat pihoihin ja puistoihin.. ja ne sadat enkelit joita riemuiten tehdään ja ihaillaan. 

Entäs se Kemijärvellä keväisin syttyvä Sota sitten, joukkueita tulee Yukigasseniin ympäri Suomea ja maailmaa. On osumia, on huteja, on silkaa karnevaali meinikiä. Oleko ajatellut osallistua? Tämä lajihan rantautui Suomeen Japanista.

Joulu tuo Brittituristin ihailemaan kirkasta tähtitaivasta, pitkiä pulkkamäkiä, poroja, koiravaljakkosafareja ja tietenkin joulupukkia. Ja kaikki yhdessä päivässä. Kuka meistä olisi valmis maksamaa käynnistä jossain vaikka hiekkaa katsomassa, 5 tuntia, koko päivä matkustamiseen?

Ja ilman lunta, tätä kaikkea ei olisi.

Ja tämä oli vastaus Pakinaperjantaihin