Ja se tietenkin  panee monetkin asiat sekaisin. Mutta sellaista se elämä on.

When kids get flu  it makes you little bit busy,and all timetables has to be changed. Well thats life.

 

Minut haastettiin ekotekoon päivässä (taijak) ja  paljon olen ihmisten valinnoista ja teoista lukenut.

1245123.jpg

Minä mielläni:

-lajittelisin enemmän kuin mitä nyt on mahdollista ( paperi, komposti, sekajäte) koska kunnassa ei ole toimivaa keräystä ennen kuin ekopisteen taivas tietää koska vuonna 2008 valmistuvat. Tähän asti olen mm. pienmetallin, lasin ja patterit kuskannut 200km päähän. Kompostoinut olen vuodesta 1996.

- kehoittaisin ihmisiä miettimään pakkauksista uusiokäyttöä tai sitten ajattelemaan loppuun asti mm. miten pakkauksen laittaa roskiin. Onko rasian oltava kokonainen? Säilyketölkinkin voisi aukoa ja litistää! Viitseliäisyyttä kehiin. Itse saksin pakkauksia, litistän säilyketölkkejä ja pesen jugurtti/vanukas astioita ja vien päiväkotiin.

1245139.jpg1245144.jpg

- miettiä onko viimeinen käyttöpäivä aina todella se viimeinen, eli tarkasta ennen kuin heität roskiin.

- kierrätä .

- pidä huonelämpötila alhaisena ( 18-20 astetta) , vaatteilla on hyvä säätää . (lapsetkin ovat meillä oppineet, ja tuo ottopoika)

- jos taloudessa on sekä kahvin että teen juoja, ei välttämättä tarvitse muuta kuin vedenkeittimen. Keittimellä vesi kiehuu nopeammin, ja kannattaa keittää siinä vesi mm. perunoiden keittoon.. pastaan..

Tässä jotain siitä mitä minä jo teenkin.. ja haastan kaikki omantunnon mukaan tähän ekotekoon päivässä.

 

Sitten on sorruttu.. Juulibugiin :)

1245129.jpg Ja lahjomaton käsi nappasi itselleen, eikä luovuttanut sitä, pikku vyyhden lanoliinilankaa. Äiti on siis saanut kilpailijan.

1245135.jpg

I bought some yarn from a finnish indie-dyer Juuli,  it's called Juulibugi. My son was very fond of some lanoline yarn that came with Bugs.

Erilaiset vaihdot  työllistävät, joten kuvat... tulevat myöhemmin. Myös yksi työllistävä perheen ja työn ohella on Punaisen Ristin EHYT-hanke. Tästä tulen linkittämään myöhemmin kunhan tulee tietoa enemmän. Muistakaa myös Punaisen Ristin neulonta-kampanja. Monet kanssa bloggaajat ovat kiitettävästi jo tikutelleetkin.

Swaps are keeping me busy, as work and family. Pictures about them later. Also a large charity projecti is starting and it takes some part of my time.

Ja meillä ON lunta /  Look how much we have snow

1245204.jpg