228310.jpg228311.jpg

Anteeksi että en saa oikein kunnon kuvaa, mutta toivottavasti nämä jotain selventää.

Kauluri lapselle

( oikein sopiva 3-6v:lle, aikuiselle kannattaa lisätä tuota kuvio-osan korkeutta)

Lanka Novitan Wool 50g ( aik. n.75g), Puikot 3mm pyöröt (40cm)

Luo 100 silmukkaa ja neulo ainaoikeaa neuletta tasona 5 kierrosta, aloita joustinneule ja neulo 2o3n resoria pyöröneuleena maun mukaan 13-15cm. Lisää kahdella kierroksella joka toiseen 2o:n ryhmään yksi silmukka jolloin resori muuttuu 3o3n resoriksi ja silmukoita on 120.

 Kuvio-osuus: Neulo 2 kierrosta oikein ja kolmannella toista kuvio-osuus  (* 3x 2o yhteen, 6x 1o+langankierto,3x 2o yhteen* ja " välipalkki" 1o,langan kierto,1o )x 6 , ja neljännellä kerroksella välipalkin silmukat oikein ja muut nurin.

EDIT! eli kuvio osuudessa aina kuvion kolmannella kerroksella lisätään välipalkkiin yksi silmukka.. eli  silloin saadaan sitä leveämistä halutulla tavalla aikaiseksi..

Toista kuvio-osuutta halutun pituiseksi 4-6 kertaa, neulo viimeiset 5 kierrosta siten että on joka toinen kierros on oikein ja joka toinen nurin, päättele löysästi.

Voi olla että Ionan selitys tuosta kuvio -osasta on selkeämpi joten se liitetään tänne perään ja huomaa että jokaisen 18 silmukan jälkeen tulee kaulurissa "välipalkki" jonka avulla tehdään lisäykset.

Mallineule:

1. krs oikein
2. krs nurin
3. krs * 3 kertaa 2 oikein yhteen, 6 kertaa [1 oikein, langankierto], 3 kertaa 2 oikein yhteen* toista tähdestä tähteen.
4. krs oikein

- Huom. tämä Ionan ohje on tasona kudotulle huiville, joten kun kudotaan pyöröneuleena.. ovat kerrokset 1 ja 2 oikein, 3 kerros menee samalla tavoin + palkki ja yllätys yllätys.. se neljäs meneekin sitten nurjilla silmukoilla pois luettuna palkin silmukat..

Muoriska

ps. Juu mää oon kirjoitellut tän yöllä, joten korjattavaa taitaa löytyä ja vinkit otetaan vastaan ja jos tarttee yritetään vääntää rautalangasta ;)