.. jos joku ystävällinen sielu tahtoo flunssa ottaa meilta harteilleen, niin saa tulla hakemaan. Annetaan mielellään hyvään kotiin.(ehkä lähtee helpommin)

Eli esikoinen makaa liki 40 asteen kuumeessa, ja nuoremmatkin on vähän kärtyjä.. Eli potilashotelli jatkaa taas toimintaansa..  Ehkä sitä jotakin saisi neulottua sairasvuoteen äärelläkin, mutta eniten peloittaa se oma sairastumisen mahdollisuus kun pitäisi torstaina olla timminä käyttämässä kuopusta keskussairaalassa.

Minulla molemmat tytöt ovat keinoalkuisia, Nti nättinen (iui) ja Nti näppärä ( ivf) , poika Hra näppärä olikin luomulapsi, ilmoitti vain tulevansa. Itse haaveilen vielä neljännestä, mutta se taitaa olla aika pitkissä petäjissä ( pitemmissä mitä täällä mettissä kasvaa). Lapset on ns. perusterveitä, mitä nyt näppärillä molemmilla on refluksi ( ger, eli maalikko kielellä närästys) ja tuo poika näppärä syntyi vielä sydänvian kanssa ( vsd, ja vaikka tutkimuksissa on sanottu että keinoalkuisilla on enemmän sydänvikoja normaalialkuisiin, niin meillä kävi näin), eli se laittaa joitain asioita aina herkemmin äidilläkin suurennuslasin alle.

Isännyys on minua 4 vuotta vanhempi, ja hänellä ja nti näppärällä on sama syntymäpäivä.. eli ikäeroa vain 41v ja 35min. Itse tuota jo neljännellä kuulla naureskelin isännälle, että minun tuurilla olemme hänen syntymäpäivänään laitoksella. Synnyttäjänä olen nopea, kun hitain kesti 2h45min, ja nopein 1h25min.. ja siinä syy miksi olen sitten ennen laskettua aikaa lähestynyt sairaalapaikkakuntia täältä periferiasta.

Isännyyden kanssa tapasimme netin kautta ( aika moni bloggaaja on löytänyt kullan netistä) ja alta vuoden menimme kihloihin ja sitten Marian päivänä 2000 naimisiin, mikä sattui olemaan myös isoisäni ja -äitini kihlapäivä (silloin kauan sitten). Itselläni on sisaruksia 3 ; yksi veli ja 2 siskoa, ja he ovat minua huomattavasti nuorempia. Itse synnyin aikanani Ruotsissa Boråsissa , ja sieltä on jäänyt mieleen kohtalainen ruotsinkielen taito.

Ylioppilastutkinnon jälkeen muutin Rovaniemelle opiskelemaan,ja koska ala oli hukassa kävin vuoden myyntilinjan kauppaoppilaitoksessa, tapasin erään Katin, ja sitä kautta hakeuduinkin seuraavana keväänä opiskelemaan hotelli.-ja ravintolakouluun viinikassa-linjalle. Siitä työelämään ja 90-luvun lamavuosina opiskelin vielä ravintola-alaa lisää ( baarimestari ja ravitolaesimies). Kävin myös Kuopiossa vuoden katsastamassa KoTo:a , mutta se jäi yhden vuoden reissuksi, koska minulle ei myönnetty mahdollisuutta vuoden sapattivapaaseen ( minkä olisin ihan oppimisen kannalta juuri tuolloin tarvinnut), siellä olisin halunnut erikoistua erikoistekniikkoihin..

Tässäpä tätä tarinaa taas vähän.. jatketaan taas toiste